הכנת סלט מקורי דומה לכתיבת שיר חדש (+ מתכון לסלט סלק טרי מעולה)

הכנת סלט מקורי דומה לכתיבת שיר חדש. הוא נברא יש מאין, כשחומריו מורכבים אחד על אחד בהתבסס על דמיונך ואז, מרגע מסוים, הסלט שולט בך, דורש כיוון חדש, בלתי צפוי ומכתיב את המשך התפתחותו.

 אתמול נולד במטבח שלי סלט סלק טרי כזה.

מצרכים לסלט*:

5-6 סלקים טריים שטופים, קלופים ומגורדים במגרדת בינונית. לאחר הגירוד אפשר להעמיד את הסלק על מסננת ולתת לו להגיר את מימיו במשך זמן הכנת שאר החומרים

3-4 בצלים טריים (עכשיו העונה!), קצוצים שרויים בשמן זית עם מלח ופלפל שחור חריף (בהזדמנות זו כדאי להכין יותר, הרבה יותר, שיהיה בבית סגור במקרר, אין טוב מתערובת זו כתוספת לכל ירק)

350-400 גרם חמוציות לא מסוכרות

1 קופסת שימורי אננס חתוך (רצוי ללא תוספת סוכר). לסנן את האננס ולשמור את המים לחוד

350-400 גרם אגוזי מלך, אפשר קצוצים \ שלמים, קלויים \ חיים (אני מעדיפה אותם ספוגים ברוטב)

1 תפוז – לגרד את קליפתו, לחתוך לפרוסות ולשמור את הפרוסות לקישוט בהגשה

לרוטב:

1 תפוז – לסחוט למיץ

4\1 כוס חומץ בלסמי (אפשר פחות)

4-5 כפות סוכר חום (לפי הטעם)

הנוזלים שסוננו משימורי האננס

הנוזלים שנגרו מהסלק

*הכמויות הן למשפחה גדולה (כך זה אצלי) ואפשר להגדיל או להקטין כמויות ויחס בין החומרים בהתאם להעדפה אישית.

הוראות הכנה:

מניחים את החומרים על הסלק ומערבבים.

את הסוכר מערבבים עם מיץ הסלק, מיץ האננס שסונן, עם מיץ התפוזים ועם החומץ הבלסמי.

מערבבים את הסלט בעדינות עם הרוטב ונותנים להם הזדמנות להתמזג יחדיו. אחרי שהטעמים נספגו, מסננים את הסלט. שומרים את הרוטב בנפרד מהסלט (שיתגעגעו) ומחברים אותם בערבוב עדין רק לפני ההגשה. שמחתם למפגש כה רבה!

מקשטים את צלחת ההגשה מסביב בחצאי פרוסות התפוז ומקבלים שילוב מרנין של צבעים וטעמים.

מודעות פרסומת

אודות ditironen

אני משוררת ומרצה באוניברסיטה העברית, עוסקת בשירה, בעריכה של ספרי שירה, במחקר תיאטרוני ובמדיניות תרבות, יועצת בתחום ניהול אמנויות ומדיניות תרבות ופעילה במאבק לקידום מדיניות תרבות בישראל. התואר השלישי שלי (בתיאטרון, אוניברסיטת תל אביב, מנחה: פרופ' יעקב רז) עוסק בחווית העצמי של שחקן התיאטרון בזמן המופע. פרסמתי מאמרים ומסות בתחומי עיסוקי וכן ששה ספרי שירה, מהם שניים ראו אור בצרפת. שיריי מתפרסמים באנתולוגיות ובכתבי עת בעברית ובשפות רבות אחרות ואני מרבה להופיע עמם בפסטיבלים ובבמות ספרותיות בארץ ובעולם. על שירתי זכיתי בשלושה פרסים בינלאומיים, ביניהם בפרס היוקרתי של פסטיבל טרה פואטיקה. ספרי האחרון, "שיבת הבית ונדודיו", זכה בפרס קוגל לספרות יפה. בשנים 1999-2006 ניהלתי במשרד התרבות (מינהל התרבות) את תחומי התיאטרון והספרות וריכזתי את תחום מדיניות התרבות, ובשנים 1997-1999 ניהלתי בעיריית תל אביב (האגף לאמנויות) את תחומי התיאטרון והספרות.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכונים לסלטים טבעיים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s