מרק מכשפות

הכי אני אוהבת להמציא מרקים. אתמול צמח לי בבית מרק מכשפות מופלא, שחור-סמיך-מתקתק-חריף בטעם עז.

חומרים (כזכור אצלי הכל בכמויות גדולות, אתם מוזמנים להקטין לפי צרכיכם):

1/2 ק"ג שעועית אזוקי שטופה, מושרית במים נקיים ומבושלת ב- 2 ליטר מים – לא לשפוך את המים!

1 ראש שום, ואפשר גם יותר, קלוף לשיניים

3 סלקים יפים חתוכים לקוביות סלק

7-8 גזרים נאים, חתוכים לפרוסות שום וגזר

4-5 עגבניות מרוסקות או 2 קופסאות עגבניות מרוסקות (אפשר להחליף ברסק עגבניות)

2 כפות סוכר חום (לא חובה)

שמן זית, קורט מלח, פפריקה מתוקה (אפשר מי שאוהב גם חריפה), כמה עלי זעתר טריים (לא חובה ואפשר להחליף בריחן או בטימין)

מים (לפי רמת הסמיכות \ דלילות שאתם אוהבים)

אופן ההכנה:

מטגנים בנחת בשמן זית את שיני השום, כשהם משחימים מוסיפים עליהם את הסלק החתוך ובהמשך במתינות את הגזר. מערבבים מפעם לפעם כדי למנוע חריכה חזקה מדי באותו מקום. להמשיך עד שעולה ריח "עשוי" מהסיר והשום והגזר משנים את צבעיהם.

מוסיפים את הפפריקה ומערבבים במהירות כדי לאפשר לה להיפתח בלי לשרוף אותה. אחרי שהפפריקה סופחה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים בזעתר, בסוכר ובמלח ומוסיפים את השעועית עם מי הבישול השחורים. לאחר ההרתחה אפשר להוסיף מים בכמות שמתאימה למידת הסמיכות הרצויה.

מבשלים הכל יחד עד שהריח צועק לשכנים לבוא ואי אפשר יותר לעמוד מנגד. או אז מכבים את האש ויושבים לאכול בהנאה.

הכנתי סיר ענק סמיך-מהביל-מענג ולמחרת כבר לא היה מהמרק זכר.

מודעות פרסומת

אודות ditironen

אני משוררת ומרצה באוניברסיטה העברית, עוסקת בשירה, בעריכה של ספרי שירה, במחקר תיאטרוני ובמדיניות תרבות, יועצת בתחום ניהול אמנויות ומדיניות תרבות ופעילה במאבק לקידום מדיניות תרבות בישראל. התואר השלישי שלי (בתיאטרון, אוניברסיטת תל אביב, מנחה: פרופ' יעקב רז) עוסק בחווית העצמי של שחקן התיאטרון בזמן המופע. פרסמתי מאמרים ומסות בתחומי עיסוקי וכן ששה ספרי שירה, מהם שניים ראו אור בצרפת. שיריי מתפרסמים באנתולוגיות ובכתבי עת בעברית ובשפות רבות אחרות ואני מרבה להופיע עמם בפסטיבלים ובבמות ספרותיות בארץ ובעולם. על שירתי זכיתי בשלושה פרסים בינלאומיים, ביניהם בפרס היוקרתי של פסטיבל טרה פואטיקה. ספרי האחרון, "שיבת הבית ונדודיו", זכה בפרס קוגל לספרות יפה. בשנים 1999-2006 ניהלתי במשרד התרבות (מינהל התרבות) את תחומי התיאטרון והספרות וריכזתי את תחום מדיניות התרבות, ובשנים 1997-1999 ניהלתי בעיריית תל אביב (האגף לאמנויות) את תחומי התיאטרון והספרות.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכונים למרקים טבעוניים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על מרק מכשפות

  1. רעיון יפה.. לשמור לימי חורף..

    • ditironen הגיב:

      תודה שוש על תגובתך. אני מסכימה אתך שלאכול מרק מכשפות כזה בחורף זה תענוג עילאי. הופתעתי מכך שלמרות צבעו וסמיכותו, הוא היה נעים ורך ולא שידר משהו "חורפי", אולי בגלל טעמו המתקתק. בנוסף, בחורף לא נמצא סלקים וגזרים כל כך יפים, והם, בשילוב עם השעועית, מייצרים את הטעם הנפלא.
      לנוכח מלאי השום, הסלקים והגזרים הטריים שממלאים את השוק, החלטתי היום לקנות עוד שעועית אזוקי ולעשות על מרק המכשפות וריאציה תבשילית (לא מרקית) – תבשיל מכשפות. אפשר יהיה לאכול אותו ליד האורז, הפירה או הקינואה. יהיה כיף.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s